Σχετικά με τη Θάσο

  Η Θάσσος της Ελλάδας είναι ένα από τα νησιά που βρίσκονται ΒορειοΑνατολικά του Αιγαίου. Είναι ένα από τα πιο ελκυστικά μέρη με όμορφες παραλίες και παραδοσιακά χωριά με την εκπληκτική θέα στα βουνά. Σύμφωνα με έναν μύθο, η Θάσος ήταν ένα από τα νησιά των Σειρήνων.

  Η πρωτεύουσα της Θάσου θεωρείται ο Λιμένας, που βρίσκεται στο Νότιο μέρος του νησιού, και έχει δύο λιμάνια. Η ραχοκοκαλιά της Θάσσου πλημμυρίζεται από δάση. Πέραν των χρυσορυχείων, το κρασί, ξηρούς καρπούς της Θάσου είναι από τα πιο γνωστά προϊόντα της. Το Θασικό κρασί είναι (ελαφρύ κρασί με απαλή επήγευση μήλου), γενικά, φημισμένο, για το λόγο αυτό όλα τα νομίσματα της (στην αρχαιότητα) είχαν από τη μία μεριά το κέφάλι του θεού Διόνυσου και από την άλλη μεριά ένα κλαδί σταφύλια.

  Σήμερα, η Θάσος, αποτελεί μέρος της Καβάλας και αποτελεί ένα από τα ωραιότερα μέρη της. Στη δεκαετία ’90 απέκτησε τη δική της ανεξαρτησία και δημοτική αρχή, δημιουργώντας μία μικρή ανεξάρτητη κοινότητα.

  Νυχτερινή ζωή & Παραλίες

  Οι παραλίες της Θάσου περικλείονται από καθάρη αμμουδιά και έχουν κρυστάλλινα νερά. Ένα από τα χαρακτηριστικά των παραλιών της Θάσου είναι ότι αυτές περιστοιχίζονται από τα ωραιότερα τοπία. Οι περισσότερες παραλίες της είναι οργανωμένες με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ταβέρνες και BAR.

  Η νυχτερινή ζωή της Θάσου διαθέτει μία πολυεθνική γεύση εξαιτίας του τουρισμού που διαθέτει. Η Θάσος είναι ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς και για Ελλήνων και των Ευρωπαίων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Θάσος διαθέτει εξορμήσεις όπως bar, εστιατόρια και άλλα πολλά μέρη που προσφέρουν ζωντανή μουσική και παραστάσεις χορού. Αυτά τα μέρη είναι από τα αγαπημένα των επισκεπτών, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο. Ο Λιμένας, η πρωτεύουσα της Θάσου, διαθέτει Fast-Food και παραδοσιακές ταβέρνες, που προσφέρουν αυθεντική ελληνική κουζίνα, γύρω από το λιμάνι . Υπάρχουν κάποιες καφετέριες, επίσης, που παρέχουν ζωντανή μουσική μέχρι αργά το βράδυ και εστιατόρια για ξένους επισκέπτες με ποικιλία πιάτων. Τα θαλασσινά είναι από τα ωραιότερα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσει κάποιος στα εστιατόρια.

Gallery